KV Mechelen pakt vierde thuiszege en duwt Bergen dieper de put in

KV Mechelen heeft Bergen in acute zuurstofnood gebracht. Zat er in de eerste helft nog te veel afval in het spel, dan maakte KV na de rust op bravoure het verschil: 2-0.

pirombouts

BR>

Het was een spichtig KV Mechelen dat aan het zespuntenduel begon. Niet dat het zich tureluurs liet tikken door de tegenstander - integendeel: uit het spel van Bergen sprak wanhoop, eerder dan ambitie - maar toch: slordigheid was alomtegenwoordig. En laat dat nu net een woord zijn dat Peter Maes met een zekere hardnekkigheid uit het KV-dictionnaire probeert te schrappen. Niet gelukt dus, in die eerste helft.

Dat Malinwa bij de rust toch met 1-0 leidde - knap werk van Anis Boussaidi afgerond door Bjorn Vleminckx - was evenwel niet onverdiend. De schaarse momenten van gevaar waren immers van Mechelse makelij. Bovendien streepte KV na de rust met wat meer eenduidigheid en zeggingskracht aan dat die voorsprong niet op een gelukje berustte. Nog steeds werden potentieel gevaarlijke situaties met te weinig efficiëntie uitgespeeld, maar Malinwa zette zich terloops wel op 2-0, opnieuw via Vleminckx.

In de slotfase van de partij acteerde Bergen nog iets dat op een offensiefje moest lijken, maar echt in de penarie kwam KV Mechelen nooit meer. En dus heeft Malinwa nu acht punten voorsprong op de rode lantaarn: een basis die geel-rood het comfort verschaft om opnieuw op zoek te gaan naar haar eigen levendige zelve.

Jeroen MARIS