Efficiënt Club doorprikt dromen van Germinal Beerschot: 3-0

Club Brugge stopte met afgetekende cijfers de zegereeks van Germinal-Beerschot en blijft aan de leiding in de competitie. Nochtans waren de Ratten voor rust heer en meester en bleef Club enkel dankzij een sterk keepende Stijnen en een dosis kampioenengeluk overeind.

pirombouts

Cijfers zeggen niet alles. Met 35 op 39 blijft Club Brugge door de competitie razen. Voorlopig telt blauw-zwart 4 punten voorsprong op Standard, dat zondag tegen Brussels aan de bak moet. De zege van Club kwam er echter bijzonder moeizaam. Voor de rust werd de competitieleider door het geluk gediend.

Zowel Sterchele als Blondel vergingen vierentwintig uur geleden nog van de pijn. Enkel een "wonder" dixit Mathijssen kon de twee aan de aftrap brengen. Ze stonden er, fit en wel! En daarmee was het geluk niet opgebruikt. Want Club moest voor de rust de wet van de sterkste ondergaan. Gelukkig stopte Stijn Stijnen zowat op zijn eentje de bezoekende storm. Al na vier minuten pakte de doelman van Club uit met stevig vuistwerk op een hoekschop van Colman. Acht minuten later was hij sneller op de bal dan een door Malki vrij gespeelde Dosunmu.

Ondertussen rekende Germinal Beerschot af met het vooroordeel dat het geen spetterend voetbal brengt. De ploeg van Harm Van Veldhoven, die negen competitiewedstrijden op rij won, tikte Club gedurende 45 minuten van het kastje naar de muur. Tegen zoveel klasse had Club voor de rust simpel geen antwoord. Gelukkig was er Stijnen.

Na een afgeweerde bal, plaatste hij de vuisten onder uithaal van Dheedene. Wat later probeerde Pieterjan Monteyne het met een lobbal. Ook met een schuiver van Losada wist de doelman raad. Een goeie keeper heeft ook het geluk aan zijn zijde. Toen Dosunmu alleen voor doel kwam, omspeelde hij Stijnen maar stak hij de bal nipt naast.

Dat Germinal Beerschot de kansen liet liggen was een voorteken. In de herneming kantelde de wedstrijd in vier minuten tijd. De man die Club uit de put hielp was Ivan Leko. Eerst schilderde de Kroaat een vrije trap op het hoofd van Geraerts. Wat later schoof hij van op 25 meter de bal laag in de hoek.

Club was meteen gelanceerd. Doelpunt nummer drie kwam er na voorbereidend werk van Geraerts die de bal teruglegde tot bij Simaeys. Duidelijk te zware cijfers voor de meer dan verdienstelijke bezoekers.

Dirk MEULDERS