Grote politiecontroleoperatie tegen mensenhandel in regio Bergen

Print
De politie heeft donderdag in de regio Bergen een grote controleoperatie gehouden in het kader van de strijd tegen mensensmokkel en -handel, zo heeft Christian Henry, de procureur des konings van Bergen, vrijdag bekendgemaakt. Bij de operatie zijn twaalf mensen opgepakt.
Het parket vordert bij de onderzoeksrechter de aanhouding van twee van hen. Een buitenlands meisje van 16 jaar oud is in deze zaak betrokken. Aan de operatie, die van 6 uur tot middernacht duurde, namen 134 politieagenten en ambtenaren van het Waals Gewest, van de dienst Vreemdelingenzaken, van de sociale inspectie van de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ) en van de RVA deel. Aan de grenspost van Hensies, in de omgeving van het station van Bergen en in een aantal nachtwinkels werden alles bij elkaar 214 voertuigen en 1.091 mensen gecontroleerd. De politieagenten gebruikten onder meer een scanner van de scheepvaartpolitie van Zeebrugge waarmee vrachtwagens kunnen worden onderzocht.

Tien mensen bleken illegaal in België te verblijven en werden aan de dienst Vreemdelingenzaken overgedragen. Van vier mensen was het signalement verspreid. De politie nam drie wapens en twee voertuigen in beslag. Daarnaast werden 47 processen-verbaal opgesteld voor gerechtelijke en verkeersinbreuken.
MEEST RECENT