Parket seponeert klacht tegen Aarschotse schepen Deboes

De Aarschotse schepen en ex-burgemeester Frans Deboes (CD&V) heeft vrijdag tijdens een persontmoeting bekendgemaakt dat het Leuvens parket na grondig onderzoek de anonieme klacht over corruptie die in november 2006 tegen hem binnenliep heeft geseponeerd.

"De procureur heeft mij schriftelijk laten weten dat er geen strafbaar feit aan het licht gekomen is", aldus een zichtbaar opgeluchte Deboes. De klacht liep binnen nauwelijks enkele maanden nadat de Leuvense correctionele rechtbank ex-burgemeester Willy Schellens (sp.a) van Aarschot en de schepenen Herman Pelgrims en Els Vinckx (beiden CD&V) veroordeelde wegens onregelmatigheden bij aanbestedingen.

Deboes werd er van beschuldigd geld gekregen te hebben in ruil voor een bouwvergunning, een reis naar Italië gemaakt te hebben op kosten van een kandidaat-leverancier aan Aarschot en van gesjoemel bij de aanbesteding van vuurwerk. "Het ging om een politiek geïnspireerde zet. De anonieme briefschrijver was er immers duidelijk op uit om mijn benoeming als burgemeester tegen te houden, wat hem niet gelukt is", aldus Deboes.

Nu in het nieuws