Uw autodealer maakt fors meer winst

Uw autodealer maakt fors meer winst

Uw autodealer maakt fors meer winst

Print
Autodealers in ons land maken tegenwoordig een pak meer winst dan enkele jaren geleden.
Tussen 2003 en 2006 is de gemiddelde winst van de dealers gestegen met liefst 73 procent. Die winststijging situeert zich vooral in Vlaanderen.

Dat blijkt uit een onderzoek van de Groepering van Autodealers en -Agenten (GDA) naar de financiële gezondheid van de autodealers en -agenten in ons land, die vrijdag werd voorgesteld op het Autosalon van Brussel.

Voor het onderzoek werd een financiële analyse gemaakt van het officiële netwerk van de distributeurs van personenauto's, op basis van cijfers uit 2005 en 2006. Daaruit blijkt dat de gemiddelde winst van de dealers flink gestegen is. In 2003 maakten ze gemiddeld ongeveer 46.000 euro winst, maar in 2006 was dat bedrag al opgetrokken tot ruim 80.000 euro.

Deze winst is wel voornamelijk gesitueerd bij de Vlaamse dealers. In Wallonië ligt de gemiddelde winst een pak lager en in Brussel is de situatie ligt de winst ronduit laag.

Bij de agenten en erkende herstellers ligt de gemiddelde winst lager, al is ook hier sprake van een stijging. In 2003 maakten de agenten nog gemiddeld 13.227 euro winst, wat in 2006 al 19.334 euro geworden was. Het gaat toch ook om een stijging van 46 procent op vier jaar tijd.

Ook werd nagegaan welke merken de beste score qua liquiditeit, solvabiliteit, toegevoegde waarde en rendabiliteit haalden. Bij de officiële dealers blijken Hyundai, Skoda en Volkswagen-Audi de hoogste score te behalen. Bij de agenten gaat het om Renault, Opel en Citroën.

.

Nu in het nieuws