"Doodslag en niets anders dan doodslag"

Print
Laylo Suvanova pleegde op 26 juli 2004 een doodslag op haar toenmalige partner Michele Lembo en een andere interpretatie van de feiten is er niet.
Dat is de mening die advocaat-generaal Marcel Verbelen vrijdagochtend verdedigde voor het Brusselse assisenhof. De magistraat anticipeerde op het pleidooi van de verdediging door slagen en verwondingen, zelfverdediging, uitlokking en onweerstaanbare drang van tafel te vegen.

De advocaat-generaal greep terug naar de rechtspraak en de rechtsleer om zijn standpunt kracht bij te zetten. "Iedereen is het er over eens dat wie middelen aanwendt die onvermijdelijk de dood tot gevolg zullen hebben, geen andere bedoeling kan gehad hebben dan te doden. Dat oogmerk om te doden kan zowel uit de gebruikte wapens als uit de aard van de verwondingen blijken. Suvanova heeft een keukenmes van twaalf centimeter lang gebruikt en heeft daarmee 40 verwondingen, waaronder twintig messteken, toegebracht. Zij moest weten dat ze op die manier Michele Lembo zou doden."

Bovendien heeft de vrouw na de fatale steken haar slachtoffer aan zijn lot overgelaten en uren gewacht om hulp te zoeken, wat nog maar eens bewijst dat ze Lembo dood wilde, aldus advocaat-generaal Verbelen.
MEEST RECENT