Al honderd miljoen exemplaren van Vista verkocht

Print
Microsoft heeft zijn omzet- en winstprognose voor het volledige boekjaar verhoogd na recordcijfers in het tweede kwartaal. Microsoft profiteerde vooral van de verkoop van zijn programma's Windows en Office en van de spelconsole Xbox360.
Het softwarebedrijf boekte in het tweede kwartaal, dat liep tot eind december, een nettowinst van 4,7 miljard dollar (zowat 3,2 miljard euro). Een jaar eerder lag de winst 80 procent lager op 2,6 miljard dollar. De omzet steeg met ruim 30 procent tot 16,4 miljard dollar.

De mindere resultaten van het tweede kwartaal van vorig jaar hadden onder meer te maken met uitstel van de lancering van Windows Vista en Office. Microsoft zei donderdag dat er ondertussen meer dan 100 miljoen exemplaren verkocht zijn van het besturingssysteem, waaronder 1 miljoen in België.

De softwaregigant verwacht voor het volledige boekjaar een omzet van 59,9 tot 60,5 miljard dollar. Eerder bedroeg de prognose 58,8 tot 59,7 miljard dollar. De winstverwachting werd verhoogd van 1,78-1,81 dollar per aandeel naar 1,85-1,88 dollar per aandeel.

.

Nu in het nieuws