Beslissing raadkamer in zaak-Kitty Van Nieuwenhuysen uitgesteld

Beslissing raadkamer in zaak-Kitty Van Nieuwenhuysen uitgesteld

Beslissing raadkamer in zaak-Kitty Van Nieuwenhuysen uitgesteld

Print
De raadkamer heeft de zitting met de verdachten in de zaak-Kitty Van Nieuwenhuysen uitgesteld. De advocaten van de drie verdachten die zaterdagavond opgepakt werden in het kader van de schietpartij op 4 december 2007 in Lot, waarbij politieagente Kitty Van Nieuwenhuysen om het leven kwam, vroegen vrijdagvoormiddag uitstel aan de raadkamer. De raadkamer stemde daarmee in en stelde de zitting uit naar 11 februari.
De drie verdachten, Galip K., Nourredine C. en Hassan Y., waren vrijdag aanwezig in het Brusselse justitiepaleis. Er was veel politie aanwezig en de advocaten werden bij de toegang tot de raadkamer met een detector gecontroleerd.

Galip K. betwist zijn deelname aan de feiten in Lot en ontkent aanwezig te zijn geweest bij de schietpartij, zo stelde zijn advocate, meester Christine Calewaert, vrijdag. De advocaten van Nourredine C.i en Hassan Y. verklaarden eerder dat hun cliënten helemaal niet betrokken waren bij het drama in Lot. Zij voegden er ook aan toe dat de twee verdachten niet naar Marokko vluchtten, maar dat ze er naartoe gingen om familiale redenen.

De verdediging diende vrijdagochtend geen vraag tot vrijlating in, maar vroeg enkel de zitting uit te stellen om meer tijd te hebben om het dossier te raadplegen. "Het dossier, dat uit bijna negen dozen bestaat, is omvangrijk", legde meester Olivier Martins, de advocaat van Yasir, uit.

.

Nu in het nieuws