Djokovic verslaat Roger Federer in halve finale Australian Open

Djokovic verslaat Roger Federer in halve finale Australian Open

Djokovic verslaat Roger Federer in halve finale Australian Open

Print
Roger Federer zal zijn titel op de Australian Open niet verlengen. In de halve finale verloor de Zwitser, het nummer een van de wereld, vrijdag verrassend in drie sets van de Serviër Novak Djokovic (ATP 3). De setstanden waren 7-5, 6-3 en 7-6 (7/5).
Federer en Djokovic speelden voor de zevende keer tegen elkaar, vijf keer had Federer gewonnen. Vandaag bleek echter al gauw dat Federer het deze keer erg moeilijk zou krijgen. De Zwitser, al het hele toernooi op zoek naar zijn beste vorm, kwam in de eerste set een break voor, maar moest die weer inleveren en ging finaal met 7-5 de boot in.

Ook in set twee bleef Djokovic de wet dicteren. Met gevarieerd en aanvallend tennis haalde hij de set binnen met 6-3. De derde set was een thriller die pas in de tiebreak beslist werd. Daarin bleef Djokovic het meest koelbloedig.

De 26-jarige Federer, winnaar 'down under' in 2004, 2006 en 2007, grijpt dus naast een vierde zege op de Australian Open. Hij blijft bovendien steken op twaalf grandslams, twee minder dan recordhouder Pete Sampras. Novak Djokovic, 20 pas, kan zondag in zijn eerste duel ooit met Tsonga zijn eerste grandslam op zak steken. De Serviër, die dit toernooi nog geen set verloor, start alvast als favoriet.
MEEST RECENT