Dolle achtervolging Arendonk levert geen arrestaties op

Print
Arendonk - Een opmerkelijke achtervolging van twee verdachte voertuigen heeft donderdagavond voor opschudding gezorgd in Arendonk, in de Antwerpse Kempen. Dat meldt de lokale politie van de zone Kempen Noord.
De politie kon na een uitgebreide zoekactie geen verdachten oppakken, maar vond wel één van de vluchtauto's terug in de bossen aan het kanaal Dessel-Schoten. De wagen bleek eerder op de avond gestolen te zijn in het nabijgelegen Meerle.

Rond 23.30 uur merkte een patrouille die aan Brug 6 in Arendonk controleerde op inbraken, twee voertuigen op in verdachte omstandigheden. De eerste auto, met Nederlandse nummerplaat, gaf bij het voorbijrijden van de agenten plankgas. Een ploeg reed er achteraan, maar kon de bestuurder niet bijhouden.

De tweede wagen die vlak achter de eerste kwam, maakte voor de controlepost rechtsomkeer en reed richting de bossen aan het kanaal Dessel-Schoten. Daar liet hij de auto in de steek en zette zijn tocht vermoedelijk te voet verder. De politie trommelde een speurhond en een helikopter op, maar kon de man niet inrekenen.

Na controle bleek de achtergelaten wagen geseind te staan als gestolen. De rechtmatige eigenaar had de diefstal donderdagavond al gemeld toen zijn sleutels ontvreemd werden op een receptie in Meerle.
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio