Arbeiders Inergy Automotive stemmen over ontwerpakkoord

Print
Herentals - Vrijdagmiddag om 13 uur zullen de arbeiders van benzinetankproducent Inergy Automotive Systems in Herentals hun oordeel geven over het ontwerpakkoord dat vakbonden en directie donderdagnacht bereikten. Dat meldt de socialistische vakbond ABVV.
In het bedrijf werd donderdag heel de dag tevergeefs onderhandeld. Ook een verzoeningsgesprek tussen bonden en directie bracht geen soelaas. Rond 1 uur donderdagnacht kwam er dan toch een oplossing uit de bus. Details over het compromis worden voorlopig niet vrijgegeven, volgens Joeri Hens van het ABVV uit respect voor het personeel dat talrijk aanwezig was bij de stakerspost.

"Alle arbeiders zijn solidair met elkaar, dit is een unieke situatie die ik als vakbondsman nog niet heb meegemaakt", zegt Hens. Volgens de vakbonden vormen alle arbeiders een hecht front, er is geen enkele werkwillige. De bedienden bij Inergy Automotive staken niet mee, omdat deze maatregelen op geen enkele manier effect hebben op hun job. De vakbonden laten die mensen ook door aan de poort. Voor hen valt er niets te winnen of te verliezen, dus wie zijn wij als ABVV om hen te beletten aan het werk te gaan."

Vrijdagmiddag zal het personeel vragen kunnen stellen over de nieuwe arbeidsvoorwaarden die de sociale partners hebben voorgesteld. Rond 14.30u zou er uitsluitsel moeten zijn.

Zeker is wel dat er deze week hoe dan ook niet meer gewerkt wordt. Bij een positief antwoord van het personeel wordt de productie vermoedelijk maandag weer opgestart. Indien er negatief gereageerd wordt, zullen de stakingsacties voortgezet worden.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio