Aandeel Porsche racet omhoog na recordomzet

Print
De Duitse sportwagenbouwer Porsche heeft in de eerste helft van zijn boekjaar een recordomzet en -verkoop geboekt. Beleggers stuurden het aandeel Porsche meteen tot 8 procent hoger.
Porsche boekte in de periode augustus-januari een omzet van 3,5 miljard euro, ruim 14 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. De verkoop lag zelfs 19 procent hoger op 46.600 voertuigen. Vooral de terreinwagen Cayenne verkocht goed - met een verdubbeling tot meer dan 20.000 - en compenseerde een dalende vraag naar de modellen 911 en Boxster.

"Als er geen onverwachte zaken gebeuren, zullen we opnieuw een resultaat behalen waarbij het moeilijk wordt om geen vreugdetranen te laten", zei topman Wendelin Wiedeking in een persbericht naar aanleiding van de jaarlijkse algemene vergadering. Porsche is goed uitgerust om een eventuele economische crisis in de VS het hoofd te bieden, luidde het voorts.

Het aandeel Porsche ging na de bekendmaking tot 7,8 procent hoger op 1.264,42 euro in Frankfurt. Even na 10 uur noteerde het 5,1 procent hoger. Daarmee is het aandeel op een jaar tijd met meer dan een vijfde gestegen en wordt Porsche gewaardeerd op 22 miljard euro.

Porsche heeft een belang van 31 procent in Volkswagen, de grootste autoproducent van Europa. In maart worden winstcijfers van het eerste semester bekendgemaakt.
Nu in het nieuws