"Boonen werd getipt als de dealer"   Vanoppen ontkent.  Beluister de persconferentie

Boonen werd getipt als de dealer Vanoppen ontkent. Beluister de persconferentie

"Boonen werd getipt als de dealer" Vanoppen ontkent. Beluister de persconferentie

Print
"Tom Boonen werd getipt als de drugsdealer van veldrijder Tom Vannoppen. Dat is de reden voor de huiszoeking die woensdag plaatsvond in het ouderlijk huis van Boonen."
BR> Dat zei de Hasseltse procureur Marc Rubens vandaag op een persconferentie.
Procureur Rubens over de reden van de huiszoeking:Was er een huiszoekingsbevel?Zijn er verdere aanwijzingen gevonden?Zijn er naast Tom Boonen nog andere namen genoemd?Vanopppen ontkent

Tom Vannoppen, die Boonen zou genoemd hebben als leverancier voor cocaïne, regeerde vanuit Italië: "Het is pertinent onjuist dat ze bij mij thuis cocaïne gevonden hebben", zegt de Limburger. "Ook de vraag waar die vandaan gekomen was, heb ik dus niet moeten beantwoorden. De naam van Tom Boonen als leverancier is bijgevolg nooit uit mijn mond gekomen. Wel is het zo dat die controle van het gerecht bij mij thuis er gekomen is na een positieve controle op cocaïne bij de Vlaamse gemeenschap. De controleurs waren me komen opzoeken de dag na mijn ontslag bij Sunweb-Projob. De avond voordien had ik inderdaad een feestje gebouwd maar daar is het bij gebleven", verduidelijkt Vannoppen.

Huiszoeking bij Tom Boonen

De politie is woensdag binnengestapt in de ouderlijke woning van Tom Boonen in Retie. Het zou gaan om een onderzoek in het kader van de drugsaffaire rond veldrijder Tom Vannoppen.

Speurders voerden woensdag op last van het parket van Hasselt de huiszoeking uit in de ouderlijke woning van Boonen. De speurders hadden enkele vragen voor Tom. Aanleiding was een verklaring van de in opspraak gekomen veldrijder Tom Vannoppen. In het kader van een drugsonderzoek is vorige week bij Vannoppen thuis in Ham een huiszoeking verricht. Tijdens een verhoor heeft de veldrijder de naam van Tom Boonen laten vallen. Vannoppens naam werd eerder al in verband gebracht met cocaïnegebruik.

Het parket van Hasselt wil geen commentaar geven op de zaak en wil ook niet kwijt waartoe de huiszoeking in Retie heeft geleid. Indien effectief zou blijken dat er niet veel aan de hand is - zoals insiders zeggen - betekent deze zaak ongetwijfeld toch imagoschade voor Boonen.

"Niets aan de hand"

Gisteren om 21u onze tijd, 23u lokale tijd, kregen we de Quick. Step-formatie in Qatar aan de lijn. In eerste instantie werd het bericht ontkend, later op de avond kregen we wel bevestiging. Het was ploegleider Patrick Lefevere dit uiteindelijk de bevestiging bracht. Al was het volgens hem geen huiszoeking.

“Woensdag hebben speurders inderdaad aangebeld bij de ouders van Tom Boonen. Het was dan ook geen echte huiszoeking, ze zijn gewoon binnengelaten en hebben Tom een paar vragen gesteld. Aanleiding hiervoor was inderdaad een verklaring van Tom Vannoppen. Eerst wilden de speurders weten of Tom daar woonde. Dat is niet zo, maar Tom heeft hen uiteraard verteld dat hij daar regelmatig verblijft” vertelt Lefevere.

“De speurders hebben ook gepeild naar het tijdsgebruik van Tom. Hij had een gepast antwoord op alle vragen die hem daarover werden gesteld. De hele zaak heeft niet langer geduurd dan een halfuur. Nadien zijn de speurders gewoon opnieuw vertrokken. Eigenlijk is er dus niet veel aan de hand,” aldus nog ploegmanager Patrick Lefevere.
Nu in het nieuws