College viert verjaardag met musical

Print
Sint-Niklaas - De musical Jesus Christ Superstar moet dit weekend een van de hoogtepunten worden van de viering van 200 jaar College. In totaal zijn er zo’n honderd leerlingen en leerkrachten bij het massaspektakel betrokken.
BR>
Het College houdt al meer dan twee decennia een toneeltraditie in ere.

Samen met de Presentatie werden al tal van hoogstaande producties afgeleverd. Omdat 2008 een bijzonder jaar is voor de school - het College bestaat 200 jaar - werd er voor een andere weg gekozen. Dit jaar wordt de productie volledig door leerlingen van het College gedragen en is er in plaats van het ’gewone’ toneel gekozen voor een musical.

Jongeren van het eerste tot het zesde jaar zijn erbij betrokken. Zij repeteren al sinds september met regisseur Stefan Van Guyse, de sterke man van Jeugdtheater Ondersteboven uit Sint-Niklaas, aan de musical Jesus Christ Superstar. Die rockopera van Andrew Lloyd Webbber en Tim Rice is een harde noot om kraken. ”Maar we zullen er staan met dit ambitieus massaspektakel”, zegt Van Guyse.

Aan de musical werken een dertigtal muzikanten mee en een vijftigtal acteurs. Achter de schermen coördineren leerkrachten en oudleerlingen de groep enthousiaste jongeren. Zo wordt bijna elk aspect, zoals het orkest, de kledij, het decor en de choreografie, door eigen mensen uitgewerkt en begeleid.

Jesus Christ Superstar, vrijdag 25 januari om 20u, zaterdag 26 januari om 15 en 20u en zondag 27 januari om 15u in de stadsschouwburg in Sint-Niklaas.
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio