'Pesten-dat-kan-niet!'-prijs naar De Spiegel

Basisschool De Spiegel in Leest (Mechelen) heeft deze middag de 'Pesten-dat-kan-niet!'-prijs gekregen. Met de prijsuitreiking gaat de derde Vlaamse week 'Kies kleur tegen pesten' (25 januari - 1 februari) van start.

Belga

Het waren de leerlingen die het anti-pestproject van hun school voorstelden met de opvoering van sketches, het zingen van liedjes en het voordragen van gedichten. "Onze school is een weerspiegeling van de wereld. Hier vindt groot en klein zijn plaats en dragen leerlingen, ouders, leerkrachten en oudercomité samen verantwoordelijkheid. De kinderen worden daar van jongs af aan bij betrokken", legt directrice An Hereygers uit.

Gie Deboutte, voorzitter van het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten, maakte van de gelegenheid gebruik om de Vlaamse overheid op haar verantwoordelijkheid te wijzen. "Tegen volgend jaar verwachten we een duidelijk engagement. Er moet een nieuw grootschalig onderzoek komen naar pestgedrag. Een stevige mediacampagne rond de problematiek zou niet misstaan."

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio