Vonnis in kasgeldfraudeproces Wouter Vandenhaute opnieuw uitgesteld

Print
De Brusselse correctionele rechtbank heeft vrijdag nog altijd geen uitspraak gedaan over de vermeende kasgeldfraude waarvan Woestijnvis-topman Wouter Vandenhaute in verdenking is gesteld. Het vonnis werd uitgesteld naar 29 februari. Op 11 januari werd het vonnis al eens uitgesteld. Samen met Vandenhaute staan nog vijf andere beklaagden terecht.
Kasgeldfraude is een constructie om belastingen te ontduiken via de verkoop van bedrijven. In concreto gaat het om de verkoop van de firma Wouter NV van Wouter Vandenhaute in 1997. Die werd verkocht aan de holding Finengine, die Wouter NV doorverkocht aan de Nederlandse groep Shoko van de 55-jarige Nederlander Kelly Seamus. Dat zou gebeurd zijn om de NV Wouter te kunnen vereffenen zonder de nodige belastingen te betalen. Vandenhaute ontkent dat.

Volgens de advocaten van Vandenhaute is het niet duidelijk waarom het vonnis opnieuw is uitgesteld. "Wij kregen de nieuwe datum ook pas in de rechtszaal te horen, zonder meer uitleg", aldus meester Frank Vandewalle.

.

Nu in het nieuws