Veel paarden en pony's mishandeld in Nederland

Print
In Nederland worden veel paarden en pony's mishandeld. De Landelijke Inspectie Dierenbescherming (LID) wil dat minister Gerda Verburg (Landbouw) daartegen actiever optreedt.
De LID kreeg vorig jaar 2000 meldingen over paarden en pony's waarvan eigenaren de verzorging verwaarlozen, bevestigt woordvoerder Niels Dorland van de Dierenscherming een bericht in De Telegraaf van vrijdagochtend. Dat is niet altijd boze opzet. "Tegenwoordig heb je voor een paar tientjes een paard of pony. Mensen beseffen niet hoeveel geld zij vervolgens kwijt zijn aan een goede verzorging en voer."

De overheid doet daar volgens de LID te weinig aan. "Verburg heeft de sector opgeroepen om met oplossingen te komen, maar dat is te passief", zegt Dorland. "De overheid moet mensen veel actiever voorlichten en meer controleren of de regels voor dierenwelzijn worden nageleefd."

De Tweede Kamer debatteert maandag over de nota Dierenwelzijn. Dan komt de kwestie aan de orde. Verscheidene fracties maken zich zorgen over het welzijn van paarden en andere dieren.
Nu in het nieuws