Wielerpiste verwelkomt renners

Print
Beveren-Waas - Volgende woensdag wordt de splinternieuwe wielerpiste in de Beverse sportzone aan de Lindenlaan opgeleverd. Vanaf dan kan ze ook gebruikt worden. De jeugdspelers van FC Bosdam trainen al op het kunstgrasveld dat binnen de piste ligt. De gemeente investeerde 1,4 miljoen euro in het volledige project.
BR>
De sportzone tussen Meerminnendam en Lindenlaan is bijna volzet. “Er is alleen nog ruimte voor een eventueel nieuw zwembad”, zegt schepen van Sport Dirk Van Esbroeck (CD&V).

De vraag naar een volwaardige wielerpiste leeft al lang in Beveren. “Dit is er een afgeslankte vorm van”, aldus Van Esbroeck. “Het dossier kwam ter sprake in 1999, maar werd bij de volgende coalitiegesprekken afgevoerd. Later werd het dossier terug opgenomen ter gelegenheid van de noodzakelijke verhuis van FC Bosdam.”

Omdat die club een echte explosie van jeugdspelers kent, was het oorspronkelijke plan de aanleg van twee terreinen in de sportzone, waarvan één in kustgras.

“Toen bleek dat er rond dat terrein nog plaats was, is beslist om er een wielerpiste aan te koppelen. Met haar 400 meter en lichte hellingen in de bochten, is ze niet geschikt voor officiële wedstrijden.

Maar ze is een ideale trainingspiste. De bouw ervan betekende maar een meerprijs van 100.000 euro binnen het gehele project. Het leek ons de moeite om ze samen met de twee nieuwe voetbalterreinen te realiseren”, schetst Van Esbroeck.

De belangstelling voor de piste is groot, en dat nog voor ze open is. “Enkele clubs maken al gebruik van de piste en daarom maken we nu werk van een reglement.

Uiteraard zit de Beverse Wielerschool al op de piste. Ook wielerclub Hoop op Zegen uit Beveren en WAC Hoboken van exrenner Paul Van Vlierberghe hebben interesse. Uit het Nederlandse Clinge zoekt een groepering van personen met een verstandelijke handicap om rondjes te komen rijden op de Beverse wielerpiste”, licht de schepen een tip van de sluier.

De openstelling van de piste betekent niet alleen een feest voor de wielerliefhebbers.

FC Bosdam kijkt er naar uit om vanaf volgend seizoen de overstap te kunnen maken van het Katholiek Sportverbond naar de provinciale competitie.

Zelfs AC Volharding deelt in de realisatie.

“Met de grond die weggehaald is om het kunstgrasveld aan te leggen, is een loopheuvel aangelegd. Dat gebeurde op vraag van de atletiekclub. De loopheuvel nabij de atletiekpiste is bedoeld om de atleten op uithouding te laten trainen”, weet Dirk Van Esbroeck. Het gebouw met een cafetaria en zes kleedkamers moet nog gebouwd worden. De aanbesteding ervan is rond.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio