Masterplan voor een leefbaar centrum in Retie

Print
Retie - Coalitiepartners Nieuw Retie en sp.a starten vanaf dit jaar met een masterplan voor Retie. Samen met de bevolking willen zij tegen 2015 het dorpscentrum leefbaar hebben ingericht.
BR>
“Het masterplan van de coaliepartners moet Retie klaarmaken voor de toekomst”, vertelt Koen Claessens (Nieuw Retie). “We willen vooral de Markt aanpakken, maar ook de straten in de buurt. Vanaf dit jaar nodigen wij de inwoners van Retie uit om mee te denken over deze plannen. Alle ideeën voor een leefbaar centrum zijn welkom. Ook met de lokale economie gaan we rond tafel zitten.”

“Zo kunnen we jaar na jaar nieuwe initiatieven realiseren”, vult David Staes (sp.a) aan.

“Wij willen een leefbaar marktplein. Daarbij schenken we aandacht aan woonstraten en woonerven. We werken een handelskern uit, waarin de detailhandel gesterkt wordt. Ook de buurtwinkels willen wij levendig houden.

Zo proberen we tegen te gaan dat Retie een slaapgemeente wordt.”

“Samen met de bevolking zoeken we naar een leefbare oplossing. Wonen moet kunnen samengaan met winkelen. Maar we vergeten de mobiliteit niet. En ook het rijke horecaleven moeten we koesteren en een plaatsje in dit geheel geven.”

Koen Claessens fixeert zich niet op de einddatum 2015. “Dit jaar al start het masterplan.

We werken in fases. Want we gaan niet alleen denken en plannen, we willen zo vlug mogelijk iets doen.”
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio