Fietspad kost stad pak meer

Print
Hoogstraten - De werkzaamheden voor de aanleg van fietspaden op de Sint-Lenaartseweg kosten de stad Hoogstraten 500.000 euro meer dan gepland. Het studiebureau krijgt van de oppositie lik op stuk.
BR>
De werkzaamheden voor het fietspad werden toegewezen aan de firma Schaepers. Aanvankelijk werd het aandeel in de kosten van Hoogstraten geraamd op 1.130.000 euro.

De kostprijs van de werkzaamheden is door overschrijding van bepaalde hoeveelheden, verrekeningen en herzieningen fel gestegen.

Het studiebureau maakte in opdracht van het stadsbestuur opnieuw een raming van de nog uit te voeren werkzaamheden en kwam daarbij op een vermoedelijke totale kostprijs van 1.645.000 euro. De stad Hoogstraten verwacht wel een betoelaging van tachtig procent op deze extra werkzaamheden.

Roger Van Aperen (KVB) en Groen!/HOOP willen dat het stadsbestuur de meerkosten verhaalt op het studiebureau dat volgens hen zware fouten heeft gemaakt bij de eerste raming. “Bovendien krijgt het studiebureau een ereloon dat gebaseerd is op de totale kostprijs van de werkzaamheden”, zegt René Sprangers (Groen!/HOOP).

Schepen Jos Martens (KVB) wijt de extra kosten vooral aan de asfaltering van de Sint-Lenaartseweg en het verwijderen van de biggenruggen.

Maar volgens de oppositie had het stadsbestuur de werkzaamheden nooit zelf moeten uitvoeren. Vooral vanop de CD&V-banken klonk de belofte dat dergelijke dossiers in de toekomst van heel nabij zullen worden opgevolgd.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio