Priesterveld biedt plaats aan acht woningen

Print
Bornem - De sociale bouwmaatschappij Kleine Landeigendom Klein- Brabant informeerde woensdag kandidaat-kopers over haar nieuwe bouwproject Priesterveld. Daar wil de maatschappij dit jaar starten met de bouw van acht woningen.
BR>
Het Priesterveld is een terrein dat ligt tussen de Puursesteenweg en de spoorlijn Mechelen-Sint-Niklaas. Ongeveer in een hoefijzervorm moeten daar acht rijhuizen rond een verhard binnenpleintje oprijzen. Vanaf de Puursesteenweg moet een met groen omzoomde weg ernaartoe leiden, ongeveer op de plaats waar vroeger nog een deels verdwenen kasseibaan over de spoorlijn liep.

Het worden woningen met drie slaapkamers en garage. De architecten Jan Drossaert en Stijn Michiels hebben oog voor isolatie van de woningen en voorzien de huizen van een regenput met pomp.

“Er wordt uiteraard ook een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd met een aparte afvoer voor afvalwater en regenwater”, zegt Vital Vermijlen, voorzitter van de sociale bouwmaatschappij.

“Een prijs kunnen we op de huizen nog niet kleven en onze kandidatenlijst telt ook meer namen dan de acht beschikbare woningen.

We hopen alle administratieve rompslomp tegen het najaar achter de rug te hebben om eind 2008 te beginnen met de bouw”, stelt de voorzitter.

TF
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio