Golfschool slaat slag

Print
Sint-Katelijne-Waver -

De Wijnvelden verwerft ruimte voor drie extra holes

BR>
Golfcentrum De Wijnvelden heeft de wind in de zeilen en wil dat graag kracht bijzetten met een uitbreiding. Aan het Katelijnse gemeentebestuur zijn al plannen overgemaakt om het huidige parcours met zes holes uit te bouwen met drie extra holes.

Om de golfsport ook in de Mechelse regio toegankelijker te maken, openden enkele fervente golfspelers in de lente van 2003 in de Bergstraat in Onze-Lieve-Vrouw-Waver golfschool De Wijnvelden. De ongeveer vijfhonderd spelende leden waarmee de club vorig seizoen heeft afgesloten, bewijst dat haar concept werkt.

“We zijn De Wijnvelden opgestart als een golfschool voor beginnende spelers. Onze zes holes van par drie zijn vooral gericht naar beginnende golfers, die hen toelaten hun kort spel in te oefenen. Ons ledenaantal is mooi, al is er natuurlijk nog een groei mogelijk.

Stilstaan betekent nu eenmaal achteruitgaan. We mikken vooral op de jeugd van onze gemeente, maar naar het voorbeeld van de golfcentra in Puurs en Bornem ook op de bedrijfswereld”, zegt medezaakvoerder Bart Van den Brande.

Een groepje investeerders heeft dat ook zo begrepen en heeft onlangs met het oog op een uitbouw van De Wijnvelden drie hectare grond aanpalend aan het huidige parcours opgekocht. Op die ruimte hoopt de golfschool een uitbreiding met drie holes van par vier te realiseren. “Er is al overleg geweest met de gemeente en de plannen zijn al overgemaakt.

Indien nodig willen we die nog wijzigen. Voor de uitbreiding kan doorgaan, moet er dus nog worden gepraat.

Als het zover komt, hopen we de bijkomende holes in september te openen”, bevestigt Bart Van den Brande. “De drie extra holes zouden onze spelers meer variatie bieden. Tweemaal negen holes afwerken, is toch leuker dan driemaal zes holes. We hebben vanzelfsprekend nog steeds niet de ruimte om echt grote holes te creëren.

Om die reden zouden we de drie extra holes uitrusten met bijvoorbeeld waterpartijen en al wat moeilijkere bunkers, om het parcours zo aantrekkelijk mogelijk te maken.

Met de drie holes erbij bereikt De Wijnvelden trouwens de status van qualifying parcours, wat spelers toelaat hier hun handicap te verbeteren.” Golfclub De Wijnvelden viert in maart haar vijfjarige bestaan.

Tijdens een open dag op zaterdag 22 maart kunnen geïnteresseerden kennismaken met de golfsport.

www.golfclubdewijnvelden.be
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio