Ziekteverzuim technische dienst daalt met 60 procent

Print
Niel - Het ziekteverzuim bij de technische buitendienst van de gemeente is sinds 2005 met maar liefst zestig procent gedaald. De strengere aanpak van schepen Jim Deridder (sp.a) boekte resultaten.
BR>
De technische buitendienst kampte jaren met een hoge afwezigheidsgraad. Die bereikte in 2005 een piek. Toen was een gemeentearbeider in Niel gemiddeld 38 werkdagen per jaar afwezig door ziekte. “De technische dienst geraakte hierdoor onderbemand, zodat de dienstverlening in het gedrang kwam.

De aanwezige medewerkers geraakten overbelast”, zegt schepen Deridder.

Sinds zijn aantreden als schepen van Personeel in 2004 besliste Jim Deridder meermaals tot het opzeggen van een arbeidsovereenkomst.

“Het ging telkens om personeelsleden die offi- cieel arbeidsongeschikt waren, maar tegelijkertijd andere activiteiten uitoefenden. Zoiets kan niet”, beklemtoont de schepen.

“Medewerkers met ernstige aandoeningen of een arbeidsongeval werden niet ontslagen. Deze strategie heeft een aantal mensen wakker geschud. Het ziekteverzuim is op twee jaar tijd met zestig procent gedaald. De 38 werkdagen ziekteverzuim per jaar zijn inmiddels teruggevallen tot vijftien dagen”, zegt Deridder.

De schepen ziet nog ruimte voor verbetering, maar feliciteert de diensten en hun leiding alvast voor het bereikte resultaat.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio