Politie wil af van beurtelings parkeren

Print
Turnhout - De politie dringt er bij de stad op aan om het beurtelings parkeren voortaan vast te leggen. Veel inwoners vergeten hun auto van kant te wisselen, met verkeersproblemen tot gevolg.
BR>
Tijdens een laatste controle op beurtelings parkeren slingerde de politie 63 overtreders op de bon. Nochtans worden de data van het wisselen aangekondigd op de lichtkranten.

“Veel mensen vergeten om hun auto tijdig van kant te wisselen”, zegt officier verkeersprojecten RudyRemijsen. “Dat heeft tot gevolg dat lijnbussen, bestelwagens en grote auto’s zich in de smalle straten vastrijden.”

Daarop zijn de agenten strenger gaan controleren, wat soms tot 180 pv’s per dag leidde. “We controleren alleen in smalle straten, en maar af en toe, niet om de twee weken”, vertelt Remijsen. “Het beurtelings parkeren is voor het parket en dus ook voor ons geen prioriteit.”

De politie heeft intussen ook aan de stad Turnhout gevraagd om het beurtelings parkeren af te schaffen. “Zo moeten wij de burger niet meer pesten met die boetes als ze hun auto vergeten te wisselen”, besluit de officier. “De stad houdt daar rekening mee. Op lange termijn moet het afwisselend parkeren verdwijnen.”

“Aan mij heeft de politie het afschaffen nog nooit op die manier gevraagd”, reageert burgemeester Marcel Hendrickx (CD&V). ”Ik heb er geen probleem mee dat de mogelijkheid onderzocht wordt. Maar het verslag van de technici moet uitwijzen of aan één kant parkeren in de betreffende straten mogelijk is.”

Voorlopig moet de vergeetachtige burger nog 50 euro boete betalen.

MaMi
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio