Cruisers zetten er vaart achter

Winkel met opvallende fietsen nestelt zich op Korenmarkt

kvandessel

BR>

Voor cruisers bestaat er in Mechelen wel degelijk een markt en het beste bewijs daarvan vind je op de Korenmarkt.

Amper een half jaar na de opening van zijn Cruiser Shop ’71 in de Adegemstraat zet Koen Wauters er zijn opvallende fietsen nog meer in de etalage.

”Hier krijgen de cruisers de ruimte die ze verdienen”, zegt hij.

De opening van zijn Cruiser Shop ’71 in de Adegemstraat was in de lente van vorig jaar voor Koen Wauters een sprong in het duister. Hoewel hij ervan overtuigd was dat er ook in de Dijlestad een markt voor cruisers bestond, was het voor hem toch afwachten op de reacties van de Maneblussers op de opvallende, chopperachtige fietsen in zijn etalage.

”Maar na zes maanden loopt het echt aardig. In die periode heb ik al een 140-tal cruisers verkocht, wat voor een stad als Mechelen aanzienlijk is.

Veel mensen denken dat cruisers een rage zijn. Maar ik ben ervan overtuigd dat er altijd een publiek voor speciale fietsen zal zijn, zolang dat ook goede fietsen zijn. Met de ’townie’ is er trouwens een nieuw model op komst, dat volgens mij een echte topper wordt. Je zit er wat onderuit gezakt op met de trappers voor je, wat het een ideale stadsfiets maakt”, vindt Koen Wauters.

Toen hij onlangs merkte dat het statige handelspand op de Korenmarkt 8 leeg kwam te staan, aarzelde hij geen moment om er zijn shop nog meer in de kijker te zetten.

”Mijn werkplaats blijft de vorige locatie in de Adegemstraat.

Maar in het pand op de Korenmarkt komen de cruisers beter tot hun recht. Dit zijn speciale fietsen die een speciale manier van presentatie vragen. De klanten moeten ze ook uit verschillende hoeken kunnen bekijken en dat is in de nieuwe winkel perfect mogelijk”, motiveert Koen Wauters de verhuizing. ”Ik droom er zelfs al van om ook het naastgelegen pand ooit te kunnen innemen. Zo zou ik de winkel nog kunnen uitbreiden en ruimte hebben voor een hoek met allerlei speciale gadgets voor cruisers en wie weet zelfs een coffeebar. Binnenkort krijg ik trouwens nog een hele lading fietsen binnen, zodat ik dan meer dan honderd cruisers in huis heb.”

Info: 0472-79.25.30

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio