Schelle trekt rode kaart voor niet-slotvaste fietsen

Print
Schelle - Omdat het aantal fietsdiefstallen in Schelle opvallend hoger ligt dan elders in de politiezone, hebben de gemeente en politie in samenwerking met de recent aangestelde gemeenschapswacht Tine Peeters een actie uitgewerkt. Die wil de fietsers nog eens sensibiliseren om hun tweewieler altijd te verankeren aan een vast voorwerp.
BR>
Tine Peeters ging donderdag gewapend met rode kaarten op pad langs de tiental fietsenstallingen in de gemeente. Fietsen die los stonden of op slot waren maar niet waren verankerd, kregen een rode kaart op gekleefd. ’Fiets beu?

Nee?! Hang hem dan vast aan een stevig voorwerp’, luidt de niet mis te verstane boodschap.

De gemeenschapswacht reikte ter aanmoediging ook groene kaarten uit: ’Blijf van mijn fiets af! Stevig slot, aan een vast voorwerp.

Flink zo!’, kregen die fietsers te lezen. Telkens zat er ook nog een toelichtende brief bij met een aantal aanbevelingen.

Op de eerste stop aan de kerk bleken drie fietsen van de tien niet zorgvuldig genoeg beveiligd.

”Nochtans is het niet zo moeilijk om de fiets aan de beugels te bevestigen. Het vraagt natuurlijk één kleine, extra inspanning en blijkbaar is dat voor sommigen toch te veel”, aldus burgemeester Rob Mennes (CD&V/-N-VA).
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio