Kinderopvang op Heist-Goor breidt uit met containerconstructie

Print
Heist-op-den-Berg - “Door de structurele overbezetting van de kinderopvang op Heist-Goor is het de bedoeling op de parking aan de kerk tijdelijk een containerconstructie te plaatsen”, kondigt OCMW-voorzitter en schepen Maria Bosmans (CD&V/N-VA) aan.
BR>
”Het is een tijdelijke oplossing, die voldoende ruimte geeft om in regel te zijn met de erkenning van de kinderopvang door Kind en Gezin”, zegt de schepen van Sociale Zaken.

Jan Baestaens (ETA) klaagt de toestand van de beperkte kinderopvang al jaren aan. Hij pleit ervoor om geen containerconstructie te huren, maar er een te kopen. ”Zo’n container kan, nadat er een oplossing komt voor de kinderopvang, ook voor andere doeleinden worden gebruikt”, meent hij. Baestaens stelt ook voor om voor de Kinderopvang een woning te huren in de buurt. ”Dat willen we doen als de gelegenheid zich voordoet”, reageert de schepen. Jan Baestaens pleit ook voor het herstellen van de parking rond de kerk en een globale oplossing voor de vroegere gemeenteschool waar nu onder meer de bibliotheek, muziekacademie, fanfare en wipschutters zijn ondergebracht. Schepen van Kunstonderwijs Eric Verbist (CD&V/ N-VA) wijst erop dat de gemeente, samen met de technische dienst, maatregelen onderzoekt om op korte termijn dat gebouw in orde te brengen.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio