Jarig Dakhuus huus voor iedereen

Print
Brasschaat - ‘t Dakhuus bestaat 25 jaar en is uitgegroeid tot een vormingscentrum waar jaarlijks meer dan 2.000 cursisten over de vloer komen. Ze krijgen onderricht van 150 lesgevers. ’t Dakhuus heeft altijd een rebels karakter gehad en wil niet afwijken van dat imago.
BR>
“25 jaar geleden zijn we gestart met de Oxfam Wereldwinkel in Brasschaat. We zaten toen in een pand aan de Augustijnslei. Vandaag is daar nog altijd een jongerencafé”, vertelt directeur Marc Vanden Ameele van ’t Dakhuus. “We begonnen met een kinderatelier, een filmclub, toneel, muziek en een wetswinkel. Door de groei van de organisatie moesten we er een tweede locatie bijnemen. Zo kwamen we aan de Bredabaan naast het antitankkanaal terecht. We huren dit gebouw en hebben achteraan enkele magazijnen tot leslokalen omgebouwd.”

Vanden Ameele: “Nu richten we ons op vorming, taal, hobby en informatica. We willen dat de drempel voor onze cursisten laag blijft. Ons 'huus' biedt een dak voor iedereen. Verder vinden we het ook belangrijk dat onze cursisten via opleidingscheques een deel van de kosten kunnen recupereren. Dat geldt ook voor werklozen.

Naast de 2.000 jaarlijkse cursisten werken we ook in opdracht van Op Maat. Hier organiseren we taallessen voor anderstaligen en gaan onze lesgevers aan de slag in verschillende cultuurcentra in Vlaanderen.”

JBr
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio