OCMW maakt in 2008 werk van zorgboerderijen en betaalbaar wonen

OCMW-voorzitter Fernand Bossaerts (CD&V) presenteerde de intenties voor 2008. Opvallende accenten zijn de zorgboerderijen en betaalbaar wonen.

wvercammen

BR>

Het aantal mensen dat voor het Ranstse OCMW werkt, verhoogt dit jaar. Er komt een diensthoofd voor de sociale dienst bij.

De grootste groep werknemers is actief in de poetsdienst en de gezins- en bejaardenhulp.

Wat opvalt in de OCMW-plannen, zijn de zorgboerderijen en het werk maken van betaalbaar wonen in Ranst. “Met de zorgboerderijen proberen we mensen die moeilijk een job vinden, een zinvolle en begeleide taak te geven op een boerderij. De boeren die voor deze mensen een job hebben, krijgen een beperkte subsidie.” Een ander punt is de woongelegenheid. “Huren is duur en we willen vermijden dat mensen in een negatieve spiraal geraken als ze die huur niet kunnen betalen. Huursubsidie kan in sommige gevallen een houvast geven.

We zoeken ook naar manieren om betaalbare woningen te vinden of te bouwen.

Er is de woning in de Dorpstraat 14 in Emblem. De verkrotting van dat pand moet stoppen. Tegen eind maart willen we zekerheid hoe we dat gebouw kunnen gebruiken. Aan de Schildesteenweg 40 in Oelegem beschikken we over een ruim perceel dat veel mogelijkheden biedt en in de Ranste Profeetstraat ligt in de bouwzone een perceel waarop een woonproject kan. Ook vlak bij de watertoren in Ranst beschikken we nog over een terrein dat in woonuitbreidingsgebied ligt.”

Naast de gemeentelijke bijdrage van 805.400 euro mag Ranst ook rekenen op een bijdrage van de overheid voor het asielcentrum. “Dat bedrag werd geschat op ruim 150.000 euro, maar we weten nu al dat het minder zal zijn.”

SL

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio