Reizigers ’sardinebus’ stellen petitie op

Print
Zandhoven - Gordana Brekano overhandigde donderdag in Antwerpen een petitie met 510 handtekeningen aan Griet Somers van De Lijn. De busgebruikster van sneldienst 427 Grobbendonk- Antwerpen verzamelde de handtekeningen bij de reizigers van de eivolle sneldienst die in Massenhoven de vrije busbaan opdraait. De Lijn belooft beterschap op de ’sardinebus’.
BR>
Door de fileproblemen op de E313 is de sneldienst 427, die in Massenhoven de vrije busbaan op de E313 opdraait, populair geworden. Zeker in de spits is het vechten om een zitje. Vanaf de opstapplaats Pulle zit de bus ’s morgens meestal eivol.

Gordana Brekalo uit Grobbendonk verzamelde 510 handtekeningen van medereizigers om de capaciteit op te drijven. Samen met haar actie startte een andere groep busgebruikers ook een actie om de 427 vroeger te laten vertrekken, liefst al vanaf 6.15u in Herentals. Sommige gebruikers moeten ’s morgens met de trein naar hun werk in Antwerpen pendelen omdat er dan nog geen bus rijdt. Het actiecomité voor een vroegere sneldienst verzamelde ruim 80 handtekeningen.

Gordana Brekalo overhandigde beide stapeltjes, in totaal goed voor 600 namen, aan Griet Somers van De Lijn. De openbare vervoersmaatschappij liet zelf onlangs een telling uitvoeren waaruit bleek dat het probleem al bij al nog meeviel. Maar wat De Lijn over het hoofd zag, was dat de telling in de blokperiode viel waardoor de studenten niet in rekening werden gebracht.

Griet Somers belooft nu een nieuwe enquête onder de reizigers van de sneldienst 427 in februari-maart. De Lijn kijkt al uit of een gelede bus die elders op de ’sardineroute’ rijdt, kan worden ingezet. Voorts maakte De Lijn de belofte om de spreiding te verbeteren.

KMa
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio