Nieuwe gezichten in gemeenteraad

Print
Edegem - Mieke Storms (CD&V) en Anita Lardenoit (Open Vld) legden woensdag de eed af als gemeenteraadslid. Ze volgen respectievelijk Caroline Deiteren en Walter Van Mechelen op.
BR>
Caroline Deiteren nam ontslag omdat ze gaat trouwen en buiten de gemeente gaat wonen. Opvolger Mieke Storms komt voor het eerst in de gemeenteraad. Walter Van Mechelen verlaat de gemeentepolitiek omdat hij voor zijn job geregeld in het buitenland verblijft. Opvolger Anita Lardenoit zetelde in de vorige legislatuur al in de gemeenteraad.

Tijdens de korte vergadering had raadslid Guy Van Sande (edegem- anders) opmerkingen over het tekort van 4.276 euro op de begroting van de Protestantse Kerk Antwerpen Zuid. Van Sande stelde dat in tijden, waar iedereen de tering naar de nering moet zetten, dat ook mag worden verwacht van een kerkfabriek.

“Ik weet dat we geen andere keuze hebben dan het tekort bij te passen, maar toch vind ik dat we dit niet zomaar kunnen goedkeuren.” Burgemeester Koen Snyders (CD&V) stelde dat de gemeente inderdaad wettelijke verplichtingen heeft, maar volgde toch de redenering van Van Sande. Het punt werd van de agenda afgevoerd. Volgende maand wordt het opnieuw besproken en wordt er een duidelijk advies geformuleerd aan de kerkfabriek.

MdSw
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio