Verkoper lichtte Garage Felix op

Print
Brecht - Een malafide tussenverkoper van tweedehandse wagens lichtte in 2005 Garage Felix uit Brecht op. De 35-jarige man uit Kasterlee kreeg daarvoor tien maanden met uitstel en een boete. Aan de gedupeerde garage moet hij bijna 22.000 euro betalen.
BR>
Guy V.L. uit Kasterlee stelde zich midden januari 2005 voor bij Garage Felix aan het Heiken in Brecht. Hij vertelde dat hij een geïnteresseerde koper kende voor een Peugeot 406. Op 19 januari 2005 kreeg hij die wagen (waarde 11.274 euro) voor twee dagen in consignatie. Hoewel hij op 2 februari 2005 noch de auto, noch het geld had bezorgd aan Garage Felix kreeg hij een Peugeot Berline mee om te verkopen.

In september 2005 diende de zaakvoerder van Garage Felix een klacht in. Onderzoek bracht aan het licht dat Guy V.L. de twee voertuigen verkocht aan Garage Pelka aan de Turnhoutsebaan in Kasterlee, maar het geld in eigen zak stak. De strafrechter veroordeelde hem tot tien maanden met uitstel en 550 euro boete.

Hij moet aan Garage Felix bijna 22.000 euro schadevergoeding betalen. Ook Garage Pelka werd mee vervolgd, maar de rechter sprak de firma vrij. Zij kon volgens de rechter niet weten dat het om valse facturen ging.

SdK
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio