Bemiddelaar bekijkt gebreken Lamot

Print
Mechelen - Bijna 2,5 jaar na de officiële opening van het congrescentrum Lamot zijn het stadsbestuur, de Mechelse aannemer Willemen en de architect van het complex het nog steeds niet eens over wie verantwoordelijkheid draagt voor extra uitgevoerde werkzaamheden. Om uit de impasse te geraken, wil Mechelen een expert-bemiddelaar aanstellen.
BR>
Voor de renovatie van het vroegere brouwgebouw van Lamot tot congrescentrum heeft het stadsbestuur reeds tien miljoen euro opgehoest. Maar tussen aannemer Willemen, de architect van Lamot en het Mechelse stadsbestuur bestaat nog steeds betwisting over wie de factuur van ongeveer 1,5 miljoen euro voor een aantal meerwerken moet betalen.

Die omvatten werkzaamheden die oorspronkelijk niet in het lastenboek van het project zaten of die nodig waren om bepaalde gebreken op te lossen.

In de herfst van vorig jaar gaf Mechelen al aan een expert-bemiddelaar te willen aanstellen om uit de impasse te geraken. ”Het schepencollege heeft die beslissing onlangs genomen en legt het dossier volgende week voor aan de gemeenteraad”, zegt Lamot-voorzitter Frank Nobels (CDO).

Geruchten over een manke brandveiligheid van Lamot, als gevolg van een aantal aanslepende gebreken, drukt hij de kop in. ”De brandweer heeft nog geen definitief rapport over de brandveiligheid kunnen maken, omdat het congrescentrum nog niet kon worden opgeleverd. Maar aan voorzieningen voor de brandveiligheid, zoals de branddeuren en noodtrappen, schort niets.”
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio