KHM helpt bedrijfswereld met jobbeurs

Print
Mechelen - De Katholieke Hogeschool Mechelen (KHM) bood haar laatstejaarsstudenten donderdag met de jaarlijkse jobinfobeurs een kans om de arbeidsmarkt af te tasten. Opgemerkte deelnemer aan de beurs was het Mechelse bedrijf EDS, dat een dertigtal vacatures in de portefeuille had.
BR>
Niet minder dan 79 bedrijven en organisaties gingen in op de uitnodiging van de KHM voor deelname aan haar jobinfobeurs voor de studenten handelswetenschappen en bedrijfskunde. Die stond open voor de zeshonderdtal laatstejaarsstudenten en ook tweedejaarsstudenten op zoek naar een stageplaats. ”We merken dat er vanuit de bedrijven veel vraag is naar studenten uit Toerisme.

Maar ook studenten Informatiemanagement- en Systemen, Bedrijfsmanagement en Office Management zijn duidelijk gegeerd”, stellen Els Van de Voorde van de plaatsingsdienst en departementsdirecteur Annemie Gommers vast. ”De ervaring leert ons dat tegenwoordig negentig procent van de laatstejaarsstudenten die niet meer voortstuderen, binnen de drie maanden aan het werk is. Tenminste als ze moeite doen om werk te zoeken. Want de bedrijfswereld heeft duidelijk hoe langer hoe meer problemen om de vacatures in te vullen.”

Mieke Tits kan daar in naam van het IT-bedrijf EDS over meepraten.

”Zopas heeft de Vlaamse overheid een contract voor dienstverlening met EDS voor zeven jaar verlengd. Daarom is EDS op zoek naar een dertigtal krachten”, geeft ze aan. ”Aangezien het financieel niet meer haalbaar is om ervaren informatici weg te plukken bij andere bedrijven, richt EDS zich op afgestudeerden om die vacatures na de nodige opleiding in te vullen.”

Oud-KHM-student Dries Rykaert is zo sinds een jaar aan de slag bij EDS. ”De opleiding sluit goed aan bij het werk en door het langlopende contract met de Vlaamse overheid kan je toch spreken van enige werkzekerheid”, zegt hij.
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio