Politiezone Noorderkempen werkt op groene stroom

Print
Hoogstraten - Het splinternieuwe commissariaat van de politie Noorderkempen in Hoogstraten werkt sinds kort op groene stroom. Op het dak van het gebouw aan de Vrijheid werden er 144 photo-voltaïsche (PV) panelen aangebracht die de volledige infrastructuur van milieuvriendelijke energie voorzien. Dat meldt de lokale politie. De zonnepanelen werden geplaatst door het kempense bedrijf SunTechnics uit Lille. Door de omschakeling zou de politiezone jaarlijks 17,02 ton minder CO2 uitstoten.
De begroting voorzag ruimte voor het project en met de steun van het Vlaams Energie-agentschap is de milieuvriendelijke politie een feit geworden.

De politie van de zone Noorderkempen is blij met de verwezenlijking. Ze zien het project als een mijlpaal die door zijn sensibiliserend karakter misschien andere openbare diensten zal aanzetten om ook over te stappen naar groene stroom. Door de recente uitspraken van Europees Commissievoorzitter Barroso rond het energievraagstuk, meent het korps een toekomstige plicht nu al te vervullen.
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio