Belgacom wil tv-poot Interkabel overnemen

Print
Belgacom heeft de Vlaamse kabeltelevisiebedrijven Interelectra, Integan, WVEM en PBE een formeel voorstel tot overname van hun tv-activiteiten overgemaakt.
Daarmee ondermijnt de telecomgroep opnieuw een voorakkoord dat Telenet had gesloten met de vier kabelaars die verenigd zijn in de alliantie Interkabel. Het voorakkoord houdt in dat Telenet de tv-activiteiten met de bijbehorende klanten van zijn vier sectorgenoten koopt.

De operatie is zeer tegen de zin van Belgacom dat zijn grootste rivaal in Vlaanderen, Telenet, niet graag nog sterker ziet worden. Belgacom ondernam een eerste tegenzet door een kort geding op te starten tegen de vier kabelaars. De telecomgroep argumenteert dat zij een open verkoopprocedure hadden moeten volgen in plaats van, zoals nu, een onderhandse overeenkomst af te sluiten. Nu is er een tweede tegenzet. Belgacom stuurde de leiding van de vier kabelmaatschappijen een brief met "een voorstel dat de hypotheses en krijtlijnen schetst van een mogelijke transactie met Belgacom".

Thierry Bouckaert, de woordvoerder van Belgacom die het bestaan van de brief bevestigt, benadrukt dat het niet gaat om een bod. "We kunnen nu geen bod doen omdat we geen toegang hebben tot de procedure. Met de brief willen we de deur naar een bod openen".

.

Nu in het nieuws