Technische dienst De Lijn legt werk neer in Antwerpen - update

Print
Antwerpen - Het personeel van de technische dienst van De Lijn in Antwerpen heeft de blokkade van het tramspoor op de Noorderlaan opgeheven. Daardoor kan het tramverkeer dat vertrekt vanuit de centrale werkplaats aan de Noorderlaan terug op gang komen. Maar omdat er zoveel tramlijnen tegelijkertijd moeten opgestart worden, is de bovenleiding van het tramnet overbelast.
"Dat probleem wordt nu zo snel mogelijk opgelost", zegt Griet Somers van De Lijn. Door de blokkade konden tramlijnen 3, 5, 6, 8, 11 en 15 vrijdagmorgen niet uitrijden. "We vinden het heel betreurenswaardig dat heel wat reizigers door deze actie gegijzeld werden, aldus woordvoerster Griet Somers. De tramlijnen beginnen normaal gezien tussen 5 en 6 uur 's morgens te rijden, maar door de spontane aktie en de elektriciteitsproblemen zullen de lijnen pas rond 8 uur hun eerste rit verzekeren.

De vakbonden zitten vrijdagmorgen nog samen met de locale directie zodat de eisen van het personeel kenbaar kunnen gemaakt worden. Maandag vindt er dan overleg op nationaal niveau plaats. In de centrale werkplaats aan de Noorderlaan werkten een 200-tal technische personeelsleden.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio