5de plaats voor Van Der Perren op EK kunstschaatsen

5de plaats voor Van Der Perren op EK kunstschaatsen

5de plaats voor Van Der Perren op EK kunstschaatsen

Print
Kevin Van Der Perren is donderdag in het Kroatische Zagreb op de vijfde plaats geëindigd in het Europees kampioenschap kunstschaatsen. Onze 25-jarige landgenoot eindigde met 199,57 punten. Het goud was met 232,67 punten voor de Tsjech Tomas Verner. De Zwitser Stéphane Lambiel (225,24) werd tweede, de Fransman Brian Joubert (219,45) derde.
Van Der Perren, vorig jaar in Warschau nog goed voor brons, stond op de vierde plaats na de korte kür (66,33 ptn). Zijn vrije kür, op muziek van de film 'Lawrence of Arabia', begon desastreus. Hij opende met een gewaagde viervoudige sprong, maar ging tegen de vlakte. Nadien mislukte ook zijn triple axel, maar voor het overige liet hij zich niet meer op fouten betrappen. Hij kreeg 133,24 punten, 69,18 voor het technische deel en 65,06 voor de uitvoering, min één punt vanwege de val, en bleef zo vier punten onder zijn beste seizoensprestatie. Zijn vijfde plaats is wel zijn op een na beste prestatie op een EK. In 2005 werd hij zesde, in 2006 zevende.

Ruben Blommaert, met zijn 15 jaar de jongste deelnemer, eindigde met 111,34 punten op de 25e plaats. Bij zijn eerste EK-deelname stuntte Blommaert door zich meteen voor de vrije kür te plaatsen. In die finale, met de beste 24 uit de korte kür, aangevuld met thuisrijder Josip Gluhak, liep het mis. Met 63,96 punten deed hij het veruit het minst goed.

De 21-jarige Tomas Verner had zich vorig jaar nog met zilver tevreden moeten stellen, achter Brian Joubert, maar verzekerde zich nu met winst in zowel de korte als de vrije kür op overtuigende wijze van zijn eerste grote titel. Wereldkampioen en topfavoriet Joubert moest ook nog de voormalige tweevoudige wereldkampioen Stéphane Lambiel laten voorgaan.

.

Nu in het nieuws