Groene long compenseert verbindingsweg

Gent - Gent krijgt er een nieuw natuurpark bij. Het heet Overmeers, is gelegen vlakbij het Sint-Pietersstation en wordt 6,8 hectare groot. Het park is een compensatie voor de verbindingsweg tussen de R4 en het station, dwars door een natuurgebied. Midden 2009 moet alles klaar zijn.
BR>
Het Overmeerspark komt tussen de Sint-Denijslaan en de Ringvaart. Dat stuk is nu al natuurgebied, maar wordt uitgebreid en aangepast. ”Het wordt bijna zeven hectaren groot. Er komen wandelpaden in, een centraal gelegen vijver, met aan de rand een fietspad”, zegt schepen van Milieu Tom Balthazar (sp.a).

Tegen de gecontesteerde verbindingsweg door het ongerept stukje natuurgebied Schoonmeersen loopt nog een procedure bij de Raad van State. ”Maar het nieuwe park zal veel goed- maken”, hoopt Balthazar. ”Het is een van de manieren om de overlast te verminderen. Het compenseert het verdwijnen van een stuk natuur. Aan de kant van de Sint-Denijslaan wordt een bos aangeplant.”

Wildpark

In het nieuwe park is geen plaats voor actieve recreatie. Zo komen er bijvoorbeeld geen sportvelden. Enkele scholen mogen het gebied wel gebruiken voor ecologische projecten. ”Het moet een soort wildpark blijven, dat openstaat voor wandelaars”, legt Balthazar uit.

”Na de zomer willen we de werkzaamheden voor de herinrichting aanbesteden, zodat de aanleg kan gebeuren in de eerste helft van volgend jaar en we met zijn allen in de zomer van 2009 in Overmeers kunnen wandelen.”

HDR
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio