Twee extra camera’s

Antwerpen - Schepen verhoogt controle op selectieve afvalophaling

Er komen twee extra mobiele camera’s voor het betrappen van sluikstorters. De negen vaste toezichters krijgen versterking van zes nieuwe collega’s.

“Wie denkt dat we de selectieve afvalophaling opgeven, vergist zich”, zegt milieuschepen Guy Lauwers (sp.a).


Lauwers kreeg op de raadscommissie al een voorproefje van het afvaldebat maandag op de gemeenteraad. Hij verzekerde de raadsleden dat wie zich niet aan de ophaalregels houdt, een boete van 350 euro riskeert.
Twee nieuwe mobiele camera’s worden ingezet nadat de laatste vuilniswagen de straat heeft verlaten. Wie dan nog zijn afval op straat durft te zetten, loopt zeker tegen de lamp.
Vuilnismannen moeten niet langer controleren of het afval correct is aangeboden. Dat is de taak van de toezichters. Om de klus te klaren, worden de negen toezichters versterkt met zes nieuwe mensen. Er komt een oproep naar vrijwilligers bij het stadspersoneel.
Volgend jaar haalt Stadsreiniging na de kerstdagen dagelijks gedurende acht dagen kerstbomen op. “Weinigen wachten op de ophaaldag om de kerstboom buiten te zetten”, zegt Lauwers. “Alle bomen, met of zonder pot, worden opgehaald. Het buurt-
beheerbedrijf Manus verwijdert later de pot.”SVW
Er komen twee
extra mobiele
camera’s voor het betrappen van sluikstorters. De negen vaste toezichters krijgen versterking van zes nieuwe collega’s. “Wie denkt dat we de selectieve afvalophaling opgeven, vergist zich”, zegt milieuschepen Guy Lauwers (sp.a).
Antwerpen
• De Bogaardestraat is vandaag, dinsdag, van 7 tot 12u afgesloten aan huisnummers 2-8. Er wordt gewerkt aan de nutsleidingen.
• Diezelfde klus zorgt ook voor een afsluiting van de nabije Sint-Antoniusstraat, tussen de Nationalestraat en de Bogaardestraat. In dit geval wel tussen 12 en 17u.
• De Muntstraat is van morgen, woensdag, tot en met woensdag 30 januari afgesloten, telkens van 9 tot 16u. Dat heeft te maken met dakwerken aan huisnummer 3.
• Gewerkt aan de nutsleidingen wordt er woensdag 23 janauri ook in de Begijnenstraat. Die straat is zo van 13 tot 16u afgesloten voor alle verkeer.CM

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio