“Hopelijk zal ooit recht geschieden”

Kapellen - Het kan nog even duren voor René D.L., die april vorig jaar Roel Schonkeren (21) doodreed in Putte-Kapellen, zich moet verantwoorden bij de politierechter. De cafébaas die vluchtmisdrijf pleegde, vraagt bijkomend onderzoek. “Natuurlijk lijkt het ons dat hij het proces wil vertragen, maar ik kan alleen maar hopen dat aan het einde recht zal geschieden”, reageert moeder Sylvia.
Rechtenstudent Roel Schonkeren stak op 21 april 2007 de Klinkaardstraat in Putte-Kapellen over op het kruispunt met de Ertbrandstraat. Daarbij werd hij van de weg gemaaid door een grijze Corvette. Daarin zaten chauffeur René D.L., cafébaas van ’t Zwart Schaap in Stabroek en zijn vriend Luc V.D.C. Het dronken duo pleegde na het dodelijk ongeval vluchtmisdrijf.

In november vorig jaar veroordeelde de strafrechter de passagier tot zes maanden met uitstel voor schuldig verzuim en werd René D.L. naar de politierechtbank verwezen voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval met vluchtmisdrijf. Hij verscheen donderdag voor de Kamer van Inbeschuldigingstelling (KIB) omdat hij bijkomend onderzoek vraagt. “Wij zouden graag weten of de chauffeur trachtte te remmen en of het slachtoffer ook dronken was”, licht meester Dirk Smulders, advocaat van René D.L. toe. De KIB beslist op 7 februari of dat wordt onderzocht.

Moeder Sylvia ging donderdag naar de zitting van de KIB luisteren. “Dat doe ik omdat ik mijn zoon wil verdedigen. Het is het enige dat mij nog rest. Als ik hoor wat ze over mijn zoon willen weten, doet dat erg veel pijn, maar ik blijf de zaak op de voet volgen. Het lijkt dat de man het proces wil vertragen, maar ik kan alleen maar hopen dat aan het einde recht zal geschieden”, besluit de moeder van Roel Schonkeren.

Stijn DE KONING
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio