De Lijn onderzoekt capaciteit sardinebus

Grobbendonk - Gordana Brekano heeft donderdag in Antwerpen een petitie met 510 handtekeningen overhandigd aan Griet Somers van De Lijn. De busgebruikster van de sneldienst 427 Grobbendonk-Antwerpen verzamelde de handtekeningen afgelopen weken bij de reizigers. De Lijn gaat nu zelf ook een enquête organiseren op de beruchte ’sardinebus’ en belooft beterschap.
BR>
Door de fileproblemen op de E313 is de sneldienst 427, die in Massenhoven de vrije busbaan op de E313 opdraait, zeer populair geworden. Zeker in de spits is het vechten voor een zitje. Vanaf de opstapplaats Pulle zit de bus ’s morgens meestal eivol.

Gordana Brekalo uit Grobbendonk verzamelde 510 handtekeningen van medereizigers om de capaciteit op te drijven. Samen met haar actie startte een andere groep busgebruikers nog een actie om de 427 vroeger te laten vertrekken, liefst al vanaf 6.15u in Herentals. Sommige gebruikers moeten ’s morgens met de trein naar hun werk in Antwerpen pendelen omdat er dan nog geen bus rijdt. Het actiecomité voor een vroegere sneldienst verzamelde ruim tachtig handtekeningen.

Blokperiode

Gordana Brekalo overhandigde donderdag beide stapeltjes aan Griet Somers van De Lijn, in totaal goed voor 600 namen. De openbare vervoersmaatschappij liet zelf onlangs een telling uitvoeren waaruit bleek dat het probleem al bij al nog meeviel. Maar wat De Lijn over het hoofd zag, was dat zijn telling middenin de blokperiode viel, waardoor de studenten niet in rekening werden gebracht.

Griet Somers belooft nu een nieuwe enquête onder de reizigers van de sneldienst 427 in februari en maart. De Lijn kijkt al uit of een gelede bus die elders rijdt op de ’sardineroute’ kan worden ingezet. Voorts maakte De Lijn de belofte om de spreiding te verbeteren.

Gordana Brekalo was blij met die voornemens.

Kristin MATTHYSSEN
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio