Franciscanessen verlaten pottengemeente

Olen - De zusters Franciscanessen verlaten na meer dan negentig jaar hun klooster in Olen-centrum. Ze trekken zich terug in hun klooster in Herentals. De gebouwen werden gekocht door bouwmaatschappij De Heibloem.
BR>
Bouwmaatschappij De Heibloem kocht enkele jaren geleden de vroegere meisjesschool op het Olense Ven. De sociale woningmaatschappij plant daar mettertijd de komst van een groot woonproject. Het naastgelegen klooster werd gekocht door de kerkfabriek van Sint-Martinus. Er woonden nog drie zusters in het klooster. Zij kregen in de koopakte de garantie dat zij levenslang in het gebouw mochten blijven wonen.

Maar zuster Martina, zuster ­Jozefina en zuster Yvonne beslisten om na hun jaarlijkse vakantie in het Herentalse klooster niet meer terug te keren. Dat hebben zij pas meegedeeld aan het parochieteam en de kerk­fabriek. De drie zusters trekken elk jaar tijdens de maanden juli en augustus naar Herentals om in september vol goede moed het nieuwe werkjaar aan te vatten.

Olen betreurt het vertrek van de zusters. Het waren graag geziene gasten in het gemeenschaps­leven. Na het vertrek van pastoor Verbeeck werd ook de paro­chiale permanentie ondergebracht in het klooster. Zuster Martina woonde dertig jaar in Olen, de andere zusters twintig jaar. De drie zusters verlaten Olen definitief op 22 juni.

Olen-centrum maakt zich alvast op om de drie op gepaste wijze uit te wuiven.

RuVh
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio