Justine Henin meest passionele Belg

Justine Henin meest passionele Belg

Justine Henin meest passionele Belg

Print
Veertig procent van alle Belgen uit zijn liefde door lekker te kokkerelen. Dat blijkt uit de grote passie-enquête van Mutti, een Italiaanse fabrikant van tomatenproducten. Op de vraag wie de meest passionele Belg is, antwoordt een meerderheid van de deelnemers Justine Henin. Passioneelste Vlaming is Koen Wauters.
BR>
Marktonderzoeksbureau Ipsos Belgium vroeg in opdracht van Mutti aan vijfhonderd Belgen waardoor zij nu echt gepassioneerd zijn. Het hoeft niet te verbazen dat 70 procent hier hun familie, 67 procent hun relatie en 52 procent hun seksleven op antwoordt.

Massage

Wel verrassend is dat gastronomie en koken bovenaan de lijst van passionele activiteiten staan. 40 procent van de ondervraagde personen uit zijn liefde door lekker te koken voor zijn of haar partner. 36 procent kiest voor een massage en 34 procent voor een citytrip of een ander vakantieweekendje.

De deelnemers aan de enquête mochten ook kiezen welke Belgische persoonlijkheid zij het meest passioneel ervaren. Bij de Vlamingen speelt iemands talent daarin een belangrijke rol. Gek genoeg komt toch Wendy Van Wanten op een gedeelde tweede plaats uit. De gedeelde eerste plaats is voor zanger Koen Wauters. Hij doet even goed dan de 6 procent Vlamingen die zijn of haar echtgenoot opgeeft als meest passionele persoonlijkheid.

De Waalse deelnemers kiezen resoluut voor Justine Henin als passioneel beest. Door de monsterscore die de tenister in Wallonië behaalt, verdient ze ook automatisch de titel van ’meest passionele Belg’. Alleen zangeres Axelle Red slaagt er in beide landsgedeelte de top-6 halen.

Brel

Opvallend is dat de eigen echtgenoot in Wallonië niet in het lijstje van passionele persoonlijkheden voor. Jacques Brel wel. Al straalt die, net zoals Koning Albert II, sinds 1978 nog maar weinig passie uit.
MEEST RECENT