Veiling voor goed doel brengt meer dan miljoen euro op

De veiling die dinsdag in het Gentse veilinghuis Loeckx ten voordele van de Stichting tegen Kanker plaatsvond, heeft zo'n 1.100.000 euro opgebracht.

Belga

Dat zegt veilingmeester Peter Loeckx. Blikvanger uit de collectie was een schilderij van de Griek Théodore Ralli. Het werk, dat een refter van een Grieks klooster afbeeldt, ging voor 670.000 euro onder de hamer. Aanvankelijk werd het slechts op 15.000 euro geschat.

Voor een werk van Théodore Ralli, een leerling van de Franse schilder Louis Gerome die leefde van 1852 tot 1909, is deze prijs een wereldrecord. Het duurste schilderij dat tot hier toe van de Griek verkocht werd, was 200.000 euro waard. Volgens Loeckx is rond Ralli de laatste weken veel te doen op internationaal vlak, wat de recordprijs zou verklaren.

In totaal werden dinsdag zo'n 500 werken verkocht. De collectie is de nalatenschap van een intussen overleden Gents kinderloos koppel dat besloot om alle bezittingen weg te schenken aan een goed doel.

Andere blikvanger uit de verzameling was een pendule, een schouwklok, die voor 32.000 euro van de hand ging. De totale waarde van de collectie werd aanvankelijk slechts op 350.000 euro geschat.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER