Fadiga telt Moeskroen uit, Gent komt naast Anderlecht

Fadiga telt Moeskroen uit, Gent komt naast Anderlecht

Fadiga telt Moeskroen uit, Gent komt naast Anderlecht

Print
Enzo Scifo had zich zonder twijfel een ander debuut als trainer in de eerste klasse voorgesteld.
Gent trok meteen naar voren. Nieuwkomer Khalilou Fadiga en Bryan Ruiz lieten de boel bij de thuisploeg draaien. Moeskroen voetbalde zielloos en werd bij wijlen gewoon weggespeeld.

De Senegalees Fadiga was ontegensprekelijk de ”chef” van zijn team en hij kreeg zelfs de ongelukkig spelende Zewlakow aan het scoren. Noch de Poolse spits, noch Fadiga wilden ingaan op de vraag om de schrijvende pers te woord te staan. Fadiga liet na lang aandringen toch enkele zinnen noteren.

”Een heel goede wedstrijd was dit nog niet, wel een gewoon goede wedstrijd. Ik heb ook onder Gerets bij Club Luik al op die positie gespeeld. Ik was omnipresent maar ik wil nog meer vrijheid op het terrein. Ook het publiek vond ik super cool. En al zeker het orkestje dat gevormd werd door Senegalezen die in Gent wonen. Het gaat natuurlijk niet echt om de show maar ik wil me wel amuseren op het veld. Ik zal wel maar tevreden zijn als ik een goed seizoen gespeeld heb en Gent bij de eerste vier eindigt. Ik ben dan ook kandidaat voor een goed seizoen bij Gent. Mijn rugnummer 99 heeft geen speciale betekenis. Het is gewoon een persoonlijke fantasie.”

AA GENT: Jorgacevic (6), Maric (7), De Roeck (6), Grncarov (6), Mutavdzic (6), De Beule (5), Grondin (7), Fadiga (9), Zewlakow (5), Foley (5), Ruiz (7).

MOESKROEN:
Volders (6), Chantry (5), Teklak (5), Van Gijseghem (5), Grondin (6), Coto (6), Dugardein (6), Assou-Ekotto (5), Oussalah (5), Custovic (6), Sanchez (5).

Vervangingen:
55’ Coto door Tohoua (5), 74’ Sanchez door Niçoise (-), 76’ Fadiga door Haznadar (-), 79’ Mutavdzic door Moia (-), 82’ Assou-Ekotto door Berna (-), 86’ De Beule door Vermouth (-).

Doelpunten:
13’ Ruiz 1-0, 64’ Zewlakow 2-0.
MEEST RECENT