Mia Farrow op de barricaden in Cambodja

Print
De Cambodjaanse politie heeft de Amerikaanse actrice Mia Farrow zondag tegenhouden toen zij met een aantal anderen bloemen wilde leggen ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Rode Khmer.
BR>
Het incident deed zich voor bij het genocidemuseum in Phnom Penh, waar tijdens het bewind van de Rode Khmer in de jaren '70 van de vorige eeuw de beruchte gevangenis S-21 was gevestigd.

Farrow werkt voor de Amerikaanse groep Dream for Darfur, die momenteel zeven landen aandoet waar ooit genocide is gepleegd en daar aandacht voor de humanitaire crisis in Sudan vraagt. "Mijn hart - onze harten breken om wat er vandaag in Cambodja is gebeurd," zei Farrow tegen de pers. Ze had bij de voormalige gevangenis ook een soort Olympische vlam willen aansteken, om China ertoe aan te sporen de Sudanese regering onder druk te zetten om een eind te maken aan de wreedheden in Darfur. China is een van de belangrijkste handelspartners van Sudan.

De Cambodjaanse overheid had de actie verboden, omdat China erdoor belasterd zou worden. Farrow en zeven anderen zetten hun actie desondanks door. Toen ze bij een door de politie opgeworpen barricade arriveerden ontstond er enig geschreeuw en getrek, waarna de actievoerders vertrokken.

.

Nu in het nieuws