"Vlaanderen kan nog belastingkorting geven"

Vlaanderen kan nog belastingkorting geven

"Vlaanderen kan nog belastingkorting geven"

Print
Volgens Open Vld kan de Vlaamse regering de koopkracht van de mensen nog verhogen door de Vlaamse korting op de personenbelasting verder uit te breiden.
Dat zeiden de Open Vld-ministers Patricia Ceysens en Patrick Dewael zondag in "De Zevende Dag" op Eén. De liberale ministers wezen erop dat Vlaanderen nog maar de helft van de marge uitput die het heeft om lastenverlagingen door te voeren.

CD&V-voorzitter Etienne Schouppe legde in zijn nieuwjaarstoespraak zaterdagavond de nadruk op de gestegen levensduurte en pleitte maatregelen die de koopkracht van vooral de laagste inkomens moeten doen stijgen. Omdat de federale kas er niet zo goed voor staat, riep hij de Vlaamse regering op om extra inspanningen te doen.

Bij Open Vld zien ze vooral heil in verdere lastenverlagingen. Sinds vorig jaar kent de Vlaamse regering aan één miljoen werkende Vlamingen een belastingkorting van 125 euro toe. Dat bedrag is dit jaar opgetrokken tot 150 euro, volgend jaar krijgen alle werkende Vlamingen een korting van 200 euro.

Die Vlaamse belastingkorting kost, samen met enkele economische instrumenten, jaarlijks 600 miljoen euro, terwijl Vlaanderen nu al over een fiscale autonomie beschikt die goed is voor een marge van 1,2 miljard euro.
MEEST RECENT