Kies meest milieuvriendelijke auto met WWF

Kies meest milieuvriendelijke auto met WWF

Kies meest milieuvriendelijke auto met WWF

Print
De milieubeweging WWF heeft een top tien opgesteld van meest milieuvriendelijke wagens. Een wagen uit de top tien stoot gemiddeld 129 gram CO2 uit per kilometer.
De milieuorganisatie vraagt aan iedereen die een auto wil kopen om eerst naar www.topten.be te surfen, daar een milieubewuste keuze te maken en pas dan naar een dealer te stappen.

De vismensen van WWF voerden zondagochtend actie aan het Autosalon in Brussel. Ze riepen de bezoekers op voor een milieuvriendelijke wagen te kiezen. "WWF heeft 2008 uitgeroepen tot het jaar van de actie tegen de klimaatverandering", benadrukt Damien Vincent, directeur van WWF België. "Van alle sectoren is de CO2-uitstoot van de transportsector in vergelijking met 1990 het sterkst gestegen. Op dit moment wijst niets erop dat die trend zal veranderen. Daarom voeren we actie aan het autosalon. Enerzijds willen we de transportsector op zijn verantwoordelijkheid wijzen. De fabrikanten moeten nog zuinigere modellen produceren en met volledige informatie naar potentiële klanten stappen. Anderzijds wil WWF oplossingen aanreiken aan de consument en ervoor zorgen dat hij op een eenvoudige manier een meer milieuvriendelijke keuze kan maken."

WWF heeft op de website voor zes verschillende categorieën wagens (mini, compact, kleine gezinswagens, gezinswagens, monovolumes en grote monovolumes) een top tien opgesteld van de meest milieuvriendelijke voertuigen die in België beschikbaar zijn. Voor het samenstellen van de lijsten van de milieuvriendelijkste wagens heeft WWF zich gebaseerd op de Europese lijsten van Topten.info. Deze lijsten werden aangevuld met Belgische marktgegevens en de Ecoscore en op juistheid gecontroleerd door de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek (VITO).

.

Nu in het nieuws