VS-ambassade in Algerije waarschuwt landgenoten voor terreurdreiging

Print
De Amerikaanse ambassade in de Algerijnse hoofdstad Algiers heeft haar landgenoten gewaarschuwd voor een toegenomen terreurdreiging.
De ambassade roept Amerikanen in het land op zich niet onnodig te verplaatsen en bijeenkomsten en plaatsen te vermijden waar veel buitenlanders komen. "In reactie op aanhoudende tekenen die wijzen op mogelijke terroristische aanslagen in Algiers, vraagt de ambassade haar werknemers tot nader order om onnodige verplaatsingen in de stad te vermijden", meldt het advies van de Amerikaanse ambassade, dat zaterdagavond op internet werd verspreid.

De ambassade "raadt ook andere Amerikanen in Algerije aan hun verplaatsingen te beperken en plaatsen die vaak door buitenlanders worden bezocht - zoals restaurants, nachtclubs, kerken en scholen - te vermijden", aldus nog de tekst. De ambassade vraagt Amerikaanse staatsburgers daarnaast "waakzaam te blijven en de veiligheidsmaatregelen te respecteren".

De oproep komt er vijf weken na de dubbele zelfmoordaanslag in Algiers, op 11 december. Daarbij vielen 41 doden, onder wie 17 VN-werknemers. De aanslagen werden nadien opgeëist door al-Qaida.
MEEST RECENT